I can feel the joy. Det kommer inifrån.

En helskön helg alltså:) Jag fick en inre vila, en enorm frid, och glädjen börjar spira. Tack Jesus för att du laga dit mej.
Egentligen händ de int så jättemyki, men på något underligt sätt så va de precis vad jag behövd just nu. Bön och gemenskap. Fina syskon har jag, verkligen. Ingen press å stress. The life is about to begin.

Karis har en underbar församling, frihet i massor. Där kan man verkligen va sig själv, ständigt. En riktig familj.

Som en dans på gatan utanför Betel.

Kariiis

Jag far ti Karis.
Igår fick jag körkort.
Jag kör inte till karis.
Jag sitter endast och tittar.
Sjunger en sång eller två
plus några rader.
Hela helgen försvinner
Jag blev spontan, som min kusin.
Frihet finns i Jesus,
men bilen gjord no mycket åt min bundenhet.
Nu har jag frihet. tack till Jesus, tack till bilen.

L

Nej, inte måndag. Vi väljer ONSDAG.

Javisst ska hon leva, Ja.

Tack ni.
Jag had a great time.
Faktiskt, de blev ju bra ti slut. Jag tror att vissa måst lära sig att va vanligt töntig och barnslig trots vuxna människors sällskap. En ros fick jag.
Våra grannar blev no lite fundersamma. En pojke had vari å prata me mamma å fråga va vi egentligen höll på me. Han tyckt att he så ut som att vi had jätteroligt, å han trodd no int att man kuna ha såde roligt då man va så stor så man had körkort. Å dessutom utan flaskan. Va bra att man kan va en förebild ibland.
Hela min familj sov som en stock alltså, ingen had hört nånting av oss. Alla had bara sovi. Mamma vakna halvnie å fundera om alla had sovi över då ingen had fari hem. Så, kanske ni får kom en gång till.

Elin va på rymmen, Emelie öhm osv ( jag blev tvungen att censurera lite grann), Tobbe älskar födelsedagskalas, Santtu had en slemkråka, Jussi skratta åt Mattons underhåll, Matton körd bil me varningsblinkers å ropa Elin, Benna N storma sitt eget hem, Jonny va snabb, Sebastian va en vildhäst, Fia spilld mjöd mellan mina ben så de så ut som en annan sorts olycka, Mårten så på lejonkungen, Benna S kom två gånger, Malin sprang i skogen me mammas tröja. Detta var mitt kalas. Senare satt vi endast i mitt hem och lät tiden springa. Jag trivdes i mina vänners sällskap, jag hade tur när jag fick dem.

Jag måst bara säg att jag va no ytterst snygg igår, trots diverse olyckor, både mjöd och kaffe. Jag e ganska häftig, å bra självförtroende har jag också. På måndag lämnar vi in slutarbetet för evigt, så jag tycker att ni kan ta en dag och komma till sockerbiten. Även ni som inte bor där. T.ex så skulle onsdag kanske vara en bra dag? Eller måndagen? Ring och kom.

Iddoboy goes 18.

Jahapp, så var det med den dagen. Dagen som man väntade febrilt på, den stora åldern, så vuxen är man. Ytterst, verkligen. Jag bara känner hur ironin skulle kunna flöda ur mig, men om man säger de långsamt blir de så ytterst ocoolt och oviktigt, så att.. osv.

Min dag började med ett wc-besök, jag såg mig i spegeln och tyckte att jag var huur freesch som helst. Jag gick tillbaka till mitt rum, som plötsligt hade stängd dörr, där satt santtu och jussi, jussi spelade synth och santtu sjöng med sin vackraste stämma. Nypressad apelsinjuice fick jag, ett prinsesschokladpåskägg och ett kort av högsta klass. Framtidens häst, och en ytterst snygg varelse. Det hela borde ju ha filmats, det var ju skrattframkallande om man säger så. Sedan skola, Bibbi sjöng, två verser. Hon bara sto där, och sjöng. De va de märkligaste sku jag ha kuna tänk just där och då, men jag stirra no bara. Dagen fortsatte, ett teoriprov avklarades, ja bilen. Ursäkta för er som jag ljugit och sagt att jag ej skulle skriva upp idag, det skulle jag visst. Aprilapril. Hemma har jag städat, bakat, tyckt synd om mig själv, verkligen inte haft någon känsla av födelsedag, fått diverse kärleksförklaringar av min broder. "När du får kör vart du vill kommer jag me överallt, så jag kan rädda dig från alla dumma häxor. Jag brukar nog döda dom" Fråga int varifrån han ha fått häxor och att döda, jag ha int lärt honom sånt iaf. Han har en viss förkärlek för coola pojkar, jag är en av dem.

Jag fick en bok av min familj, jag skall läsa den. Darlene med ett efternamn nog.

 här ser ni mina ytterst vita tänder. Hejdå. 


Take Jesus higher, higher.

Jag har funderat på min framtid. Jag har en känsla, å den säger mig att jag precis vet vad jag vill. Min känsla ljuger, för jag har ingen aning. Inte ännu.
Musikterapeut frågetecken.
Vill jag faktiskt? Finns de en mening me de?
Världen frågetecken.
En dag vill jag, en annan e de verkligen de värsta som finns. Alltså värre än ärtsoppa.
Bibelskola frågetecken.
Det funderar jag bara på för att de hör till att man har valt mellan det och någonting annat när man är härligt frälst.
Sommaren utropstecken.
Den är färdig. Verkligen. Jag har ett jobb, jag har ett liv, jag har nästan praktik. Jag får va me familjen och jag får va med de övriga relationerna:). Jag får vila upp mig och jag får tjäna. Jag får lysa.
Familjen mellanslag.
Jag har en. Någongång ska de bildas en ny. Amen. Mycket mera orkar jag int sätta min energi på den punkten, djupare rötter i Jesus Kristus är en bra idé tror jag, före det börjas. Jag hinner nog.
Jesus alltihopa.
Han är min, jag är hans. Djupare och ännu mer äkthet, ödmjukhet, tjänande. Jag vill böja mig.

Den närmaste tiden i mitt liv präglas av skola och körkort. Det går riktigt bra, tack. Slutarbetet börjar se sina sista rader i sinom tid, fysikprojektet är till hälften kommet, finskaboken är hur enkel som helst. Jag förstår allt, sammanhanget åtminstone. Bruno tykkää Annesta, rörande. Körkortet är på gång. Körlektionerna är så gott som avklarade, teorin är lite halv, men det ordnar sig. Livet är ju på gång alltså.

Lovsång, Tillbedjan. Ett offer.
When I worship, when I lift up my hands.
I acknowledge, I am Yours to commend
I surrender, everything that I am,
When I worship, when I worship

When I worship, when I bow at Your feet
revelation, for Your glory I see
Not my way Lord, but Your will I see
When I worship, when I worship

It's not for the things that You do
Not the trials, You brought me through
But because You're so faithful and true
When I worship, it's just because I love You


Yes I do.

Vilken fågel?

Tiden går så framåt. Så snabbt. Nu ha just en vecka gått igen, å den ha vari ytterst fullspäckad. Ungdomsledarträff, scout, övningar, tanlangjakt för att berätta om mitt liv. Jag spela piano i korsholms högstadies tanlangjakt, de sku man int ha trott när jag själv var en fjortiselev, fast jag va 15 år. Tiderna förändras.

Viljan räcker inte, det krävs en handling. Det spelar ingen roll hu myki du, eller jag, vill att saker ska förändras, om vi bara vill de. Vi måst börja göra nånting åt vår envisa vilja. Ingenting kommer att hända så länge jag bara tänker, så länge det bara är "jag vill". Jag behöver börja göra. Kanske du vill att hela världen ska bli frälst, de räcker int tyvärr, You need to do something about it. De räcker int att du vill ha tid att ta tid med Gud, du måst ta dig tid att ta tid med Gud. That's the way it goes, man. De kan va pain, men låt de va de då. Det måst få ta ont ibland, även i en kristens människas hjärta. Om du tjänar Herren, me allt vad du har, å handlar lika mycket som du har vilja, så samverkar allt till det bästa. Det finns en plan, och jag tror att om man vill komma in i den planen så hjälper det mycket bara du och jag orkar lyfta baken från vår alldeles för mjuka soffa och ta tag i saker och ting. Börja tjäna, börja göra. Se behoven och hjälp Jesus att fylla dem, och jobba på din ödmjukhet. Jesus satt dig och mig hit till jorden för ett syfte, vi skall hjälpa Honom. Han tänkt int göra allt själv nämligen. Dessa ord är mycket starkt riktade till mig själv.

Mina tankar, en torsdag eftermiddag. Solen skiner och livet är härligt. It's time to wake up now. It's time to be a historymaker. Amen and amen.

RSS 2.0