Det är nu det bär av.

Närpes skogen. Bromsar utan dess like alltså. Bauta och mindre bauta. Även myror, de var alla i samma storlek. Jag har funderat om de månne hade ett marathonlopp igår? Jag har aldrig sett så aktiva myror förut, de bara sprang, de släpade till och med på sina tillplattade ickeandandes kompisar, upp och ner ingen skillnad vilket hinder som kom. Jag undrar just vad det var för tävling.

Om cirkagurka ett halvt dygn blir det avfärd än en gång, till samma destination. Jag ska bo i myskogen i en vecka, wow. Men vår lägerchef verkade nice. Han had humor iaf, å he e ju nice. Jag överkonsumerar ordet nice. Och en annan kort mening, som inte är så fin alla dagar.

Idag är jag snygg. Allt är precis som jag vill ha det. Tänk vad skönt. Om du är en bedjande människa kan du lägga till ett böneämne på din långa lista:). Vi e alltså påväg på scoutläger, vi brukar ordna de själva, men detta år bestämd vi oss för att far på de läger som finlandssvenska scouterna ordnar. Int så stora förhoppningar had vi kanske först, vår största tanke bland ledarna va väl att ge Jesus till scouterna, för dessa finlandssvenska scouter e int kristna. Vår kår e den enda(tror jag) som har som mål att lära scouterna känna Jesus. Nåjaa, nu är det så att vi har fått ansvaret för de frivilliga andakterna på kvällarna, vanligtvis har de inget sådant. Så vi ska alltså mitt i skogen visa på Jesus, be tillsammans, och få människor intresserade. Det går ej utan Pappa. Nu kanske jag int behöver säg mer, jag tror du har förstått. Amen.

Jag går framåt, och det känns bra.

Kuka otti kakun

Nu blir de arbetsläger. Sounds nice.
Jag hoppas vi får en trevlig dag, med mycket skratt.
Flippis ordentligt.

Vi gjorde ett försök iaf. Vi sku va vilda.
Men nåjåå. Försöka duger, ibland.
Lite roligt blev de ju.

Ni blir de villlt på riktigt. Scoutcykelläger.
Kan int va annat än riktigt vilt.
Vi ska ha roligt.
Totally crazy.
När vi kommer tibak ska jag osv.

Idag ha jag plocka jordgubbar.
Sen gjord jag jordgubbssylt. Jam.
Kanske att jag en dag kan stå i ett kök.
Före den dagen blir de nog många dagarsflopp
Men kanske man lär av sina misstag, jag ha bara int fatta att de e så de ska va ännu.
Gör jag ett misstag brukar de föröka sig, vilket resulterar i många misstag. Många gånger om.
Men snart kanske jag e torr bakom örona.

öh.
Hejdå.
Gå i frid och tjäna Herren me glädje.

Matthew West.

There is no guilt here
There is no shame
No pointing fingers
There is no blame
What happened yesterday, has disappeared
The dirt has washed away
And now it's clear


There's only grace
There's only love
There's only mercy and believe me it's enough
Your sins are gone
Without a trace
And there's nothing left now
There's only grace


You're starting over now
Under the sun
You're stepping forward now

A new life has begun
Your new life has begun

And if you should fall again
Get back up, get back up
Reach out and take my hand
Get back up, get back up
Get back up again

I like it. Texten alltså.

Här.

Jag har så många tankar

jag vet bara int vem jag ska dela dem med.
Det gäller ju att välja rätt, annars kan man bli besviken, och det är farligt för människan.

Jag har försökt me Jesus, men de blir så enpipigt, jag pratar och han lyssnar, för de mesta e de en bra kombination, men ibland blir jag i ett så stort behov av nån som hummar lite och kan säga men skärp dig Ida. Nån som jag kan si in i ögonen, trots att de kan bli obekvämt, så e de skönt. Ögon e bra, jag sku int vila va utan dom. Jag saknar nån att dela tankar med, men jag vet ej vem jag saknar. Hu kan de va så? Jag förstår int, kanske en dag. När jag e tjugo, men hemska smaker, där e jag snart.

Mina tankar e så odefinierbara, jag vet ju knappt själv va de e ja tänker på, men tänker gör jag, som aldrig förr. Tänk om de sku finnas nån me en egenskap som gör att tankarna reder upp sig och ställer sig fint på rad för att avverkas. Jag har Jesus, å han om nån kan väl. Men idag känns de som att han vill att jag ska va lite råddig, e de schysst? Fast han vet väl bäst. Allt i rätt stund, i rätt tid, i sinom tid dessutom. Jag blir så otålig ibland.

Jag sku kuna skriva hur länge och långt som helst. Jag sku kuna berätta om min sommar. Om mina upplevelser, som sannerligen har varit värda allt. Jag sku kuna berätta om mina syskon, hu knäppa dom e. Min lillebror e påväg att bli stor, han e ingen bebis mera. Han tänker, å han e smart. Å tjurig. "Kan själv". Men de e väl så de ska va, de e bara jag som ha vari Rosenqvistarnas ängel.

Jag väntar på något, men vem vet vad?
Jag älskar min Jesus i alla fall, å det är det viktigaste.
Människor fortsätter att fascinera mig. Jag me mitt å alla me sitt.
Jag har träffat världens skakadarr. Han va kort och sjöng, vibra-a-a-a-a-a-ato.
Jag njuter fortfarande av Kyrkogårdsön. Jag minns och jag ler inombords, ibland kommer de hela vägen ut.

Ha en bra dag.
Jag ska fortsätta tänka.
Förresten, jag ska lära mig spela trummor. Om jag så ska laga mig ett trumset av kastruller och kvistar, så ska jag lära mig. Det kan bli till en fördel. Piano håller jag på med, jag blir bättre. Jag märker framstegen, finemang.

It feels good.

Du kan tjäna.

Tjänande har snurrat runt omkring mig. Tänk att få tjäna, villigt och ödmjukt. Vilka välsignelser, både inåt och utåt. Vilken glädje som bubblar. Att tjäna behöver verkligen int va stora saker. De låter ganska högtravande i mina öron, de ha gjort de en lång tid, men nu börjar jag förstå. Tjäna handlar om att sätta andra före. Tjänande handlar ganska långt om din attityd mot andra. Jag tror att jag med stor säkerhet kan säga att det löns att jobba på.

Att visa omsorg är en till punkt. Det är så viktigt! Det finns många som tror att "ingen tycker om mig", för ingen säger de. Alla tycker vi att människor e viktiga och värdefulla, men kommer vi ihåg att visa de? Tänk att de finns nån runt dig, som aldrig ha förstått att han/hon är viktig för någon annan. Time ti show some love, huh? Det hjälper hemskt mycket om man bara öppnar ögonen, det märkte jag själv för någon dag sedan. Istället för att proppa dig full med avundsjuka och besvikelser kan du välsigna. It's your choice, man. Varje dag har du en ny möjlighet att välja.

Det är svårt. Men om man bara låter Jesus leda och gå först, så går det hela lite lättare. Börja inte dagen med att vara sur, det kommer att påverka resten av dagen också. Istället för att stiga upp å vara trött och bitter, kan du krypa in under täcket och börja dagen med ett God morgon Jesus, var med mig idag.

Jag ser framemot hösten. Jag har ingen aning om vad den kommer att bära med sig, men jag har förväntningar. En andlig mognad och förnyelse skulle kanske sitta på sin plats.

Jag vill fortfarande skapa, och fortfarande sitter pappret fast i halsen. En dag ska jag skriva en sång. En bra sång, om Jesus. Men det tar sin tid, kyllä siinä kestää, eller hu de nu va. Jag ska spela piano och gitarr, trummor ska jag lära mig och en och annan basgång.

Jag vill tjäna och uppmuntra, vara ti välsignelse för andra. Jag vill älska av hela mitt hjärta, precis som min Jesus.

Frukta inte
ty jag har befriat dig,
jag har kallat dig vid ditt namn,
du är min.

Om du än måste
gå genom vatten,
så är jag med dig,
eller genom strömmar,
så skall de inte dränka dig.

Måste du än gå genom eld,
så skall du ej bli svedd,
och lågorna skall ej
förtära dig.

Ty Jag är
Herren din Gud.
Jes. 43:1-3

None

Nu ska jag va hemma en dag eller två

WOW. Jag har varit på visit till Kyrkogårdö. Det var grejjer. En riktig brakvecka. Jag blev så glad, ända in i hjärteroten.
Egentligen händ int så mycke, fast ändå jättemycke. Ritschet var helt klart i högsta klass, kalle-jolle stod för det hela. Farmors inbrott var också en höjdare, även om jag endast var en lyssnare. Det var vilt. Vi flög på vattnet, och vad det strittade omkring. Slow ride måste ju bara nämnas.

Korpo har en alldeles egen flagga, med en sång till. Även åland. Jag blev förskräckt.

Min bror blev lycklig. De e bara att komma hem så ha jag förgyllt allas dag. Självförtroende brukar detta kallas.

Jag vet mycket. Int så viktiga saker, allmänbildning och sånt, men jag vet sånt som gör att jag är glad. De e så bra att kunna tänka, ni sku ha vari me igår natt när mitt hjärnkontor börja snurra. Det var mäktigt, och roligt hade jag.

Jag vill spela volleyboll och pidron. Det är få människor som delar min passion. Banka- John och bubblan e också helt okej.

checka in locken runt ögat. Jag hade en period av identitetskris.


Och en till,

nu destination havet.

Denna vecka har varit väldans konstig, men jag fick en vän. Läger och villahelg, jag måste öva på att ha en positiv attityd även när allt känns mindre bra

Jag har varit på släktträff. Det var absoluta höjdpunkten. Jag har en fantastisk släkt. Vi skrattar och trivs.

Idag får jag kanske träffa min kära. Det är inte en pojke. Endast cinttuboy. Jag har haft abstinens.

Hej

Nu åker jag en vecka.



Hejåhå. Destination Vassen.


Denna vitsen. Bättre än alla bellman tillsammans.

-Vet du va de e för skillnad på en ko-bak och en postlåda?
-Nej?
-Då vågar vi int ha dig att gå efter posten..


Skratt i massor, skratt e gratis, skratt e kul. Jättemånga skrattisar. Jag har så roligt hela tiden, de e fantastiskt. Jag har saknat denna tid, men nu e den här:).

De e skillnad på att veta att Jesus är vägen, och på att gå på den. De enda som spelar roll e att du i ditt hjärta ha bestämt dig, jag följer Jesus, no matter what comes my way. Man behöver int ens gör stora saker, du behöver int rädda världen direkt. Se dig omkring, öppna ögonen. De finns så många i din omgivning som e i stora behov av bara ett leende och ett hej. De finns så många i din omgivning som bara väntar på att nån ska komma å bry sig lite. Så många som tror att världen int e annat än fågelkiss. Du kan visa på annat, gör de. Jag också. Ta tid me människor, visa omsorg, visa kärlek.

You're His precious child.

Det finns ju faktiskt dagar då allt bara känns så bra. Vilka sköna dagar.

Tänk att få tillbe, de e så skönt. Bara sitta i hans närhet, bara ta in hela hans härlighet å kraft. Wow, tänk att jag har den möjligheten. De e nästan ofattbart, finns nog inget bättre. Ett lugnt lyckorus, sådä så man bara känner hu lyckan kommer, börjar vi tårna å sen kommer de hela vägen upp, lugnt å försiktigt å man blir så glad så glad. Ungefär som att plocka smultron.

Ödmjukhet e no nånting som jag beundrar. De måst ju va de finaste en människa kan bära på, wow. Jag vill va en ödmjuk tjänare, men ibland e de no riktitriktit svårt. Jag gör mitt bästa. Ödmjukhet, mm. Knäböja vi hans fötter, gå när han säger gå. Di som e ödmjuka lyser, de lyser i ögonen å de lyser om allt dom tar sig för.

Jag vill sjunga och dansa, visa all den tacksamhet jag har till Dig.

Vet ni, hillsong kids, de e grejjer. Värsta lovsången alltså. Jag blir helt wohoo när jag sätter mig i bilen och cd:n snurrar igång.  This is the day, my God has made. I've got a reason to celebrate. To jump up and down, and spin all around, to shout it Hey, this is the day.

Såhär har min dag varit. Allt igenom härlig.


Min dag är inte som din, ändå kan vi ha roligt tillsammans.

Nu har jag sommarlov:). Jag ha vari vi skären, så fint å skönt å avslappnande. Nu e ja redo att ta tag i saker och ting.

På lördag ungdomssamling på Utterö.

Jag ska tvätta min bil, in- och utvärtes. Sen ska jag beundra verket och va stolt som en tupp.

Snart ska jag klippa mitt hår, änteligen. De e så långt så långt, men ganska snygg e jag hursomhaver:). Men en bit ska bort, nu ha jag snart förberett mig mentalt i en månad, så sker de int nu sker de aldrig. Förändringar e ju bra, bara de att man e missnöjd en stund innan man kommer på att de no e bättre som de blev. Jag tror bestämt att de e så me allting, nästan.

Min bror tror att man kan skyll allt på andra. Han va på påttan vi skären och gjord sitt lilla behov, mamma kommer in å säger: E an foll nu igen? Min bror svarar glatt, He va Ida. Tack för denn.


RSS 2.0