Tiden tävlingssimmar. med vad vet jag ej

Nu har jag avverkat mitt första styrelsemöte. Endast tolv timmar to de, med matpauser inräknat. Najs eller bajs. Jag vet int, en blandning kanske? Int va de roligt men int va de jättetråkigt heller. Vi skratta no kanske tre gånger.. de va lite som att jag sku ha vila nypa nån i näsan så de sku ha blivi lite action. Men, de kom och gick o jag va trött.


Man måst börja me sig själv för att si nånting nånannanstans. Du kan int bara sitt å vänt på att de ska bli som du vill ha de. Gör nånting människa. (Jag e lite upprorisk denna kväll, för människor förstår int. ) Tänk int på dej själv nå mer än en gång per dag, högst. Tänk int mest på alla dina egna bekymmer, si om de finns behov du kan fylla istället. Gör nånting för människor runt omkring dig. Prioritera rätt.

De e ju int saker som man kommer fram till på en vecka, man måst jobba. Man måst bestämma sig o hålla fast vi de. Man måst be o visionera över sitt liv, o man måst våga ta steg mot andra. Du kan ju int sitt i ditt eget hus å tittuta hela dagarna. De e jag trött på. Visa intresse. Visa kärlek. Visa glädje över varann. Jag blir aldrig så glad som när nån e glad över mig, som när nån bara bryr sig å visar kärlek. Det betyder mycket.

Denna text va dedikerad till mig själv. Men varsågod å ta åt dig :).
Jag måst skriva för att fatta. Jag måst skriva ner mina tankar, då rullar dom på myki lättare.


Idag såg jag likheten mellan pappa och granbergspappan uppifrån. Den var slående. (På tal om bilden, öh.)



Det finns inget bättre

Min bästa tid är nu. Ständigt e de så. Fy va bra.
Oberoende va jag känner eller säger.
Efter imårn blir de chill på riktit alltså.

Mitt hjärta gläds när Du kallar mig Din

för de e de som räknas.

I helgen e jag borta, sen e jag tillbaka.
Nästa vecka e de kompisveckan ha jag tänkt, då e de en ypperlig chans för dig att komma in på en visit.

nu har musiken tystnat och uppsatsen e färdig

194 ord blev de. Tänk de, om vardagsrum. Jag måst ha ganska bra fantasi fast jag int brukar tro de om mig själv. Nu bär de av hemåt, läsa ett finskaord eller två som jag ska använda i studenten på fredag, sen ti favoritpleiset i stan, CITYMARKET :). Idol kommer ävenledes, icke att förglömma. Min dator har knäpp. Låter som en häst som andas utåt ständigt.

Jag hör ljuv musik Av esset

Världen e lite konstig. Den e no int som Pappa ha tänkt, men de ska bli bättre, efter att den sämre delen ha nått sin kulmen. Ge mig kraft å ljus å kärlek å trygghet. Musik når mina öron nu som då, de e fint. Vissa i denna skola e riktitriktit duktiga. Då blir jag glad. Frimodighet e bra. Min värld rullar på me små förändringar här och där. Just nu har jag drabbats av nån form av ickefrisktillstånd. Men jag tycker de e lite skönt så länge de e milt o jag int behöver va sängliggande 24 h i dygne.

Nu ska jag skriva en finskauppsats. Om vardagsrum. Tips, anyone? Man kan ju hitta på ett sämre ämne tänker du, jaa de kan man säger jag. för de fanns tre andra att välj mellan, o vardagsrummet va bäst. Hejdå

Lift me up in Your hands of grace

Jaaaa. Jag vill vill vill.
Nu e endast finsk läsfen kvar, sen e ruljansen över för i år.
Jag e tacksam. Gud hör bön. Å de e sant. Jag blir lycklig.
De växer upp nya hus utanför mitt fönster. De e faktiskt intressant. Ibland sku jag vila gå å fråga om jag får si hu de sir ut inne också. Jag vågar ej. Om jag sku va en nobody sku de va bra. Men jag e kändis pga mina kända föräldrar, å då e de bara pinsamt. Min åsikt
Håll mig liten kära Pappa, jag vill int bli stor. Jag vill va liten å ödmjuk, inget högmod vill jag va drabbad av.
Idag får jag va hemma, å jag har inget jag behöver göra. Lyckliglycklig
Jag har fått va me Elialillen, i CM. Han skämd ut mig totalt. En massa tjugoåriga män som höll sig för munnen. Men jag hörde nog skratten iaf. :). De va no lite roligt.
När jag kom körandes hem genom kvevlax mött jag kusin å pyssling. Jag skratta hela vägen hem, jag ha aldrig sitt kusinen så uppspelt förr i hela mitt liv. De va mäktit. Jag sku ha måsta ta ett foto. Min pyssling va lite som en drottning.
Imårån ska jag på körövning tror jag bestämt. De ska bli roligt tror jag också.
Jesus e vägen sanningen å livet. Han e alltigenom god. Jag blir så wooaaah.
Jag tycker nog att de e roligt. De finns stunder för att skratta å stunder för att gråta. Men bäst e no när di blandas.
Jag e ett litet litet barn, jag vet int så mycket. Jag bara lever å mår. Men jag har ett mål. Jag har Jesus. Å jag e glad. Då behöver jag int veta så mycket. Jag sätter mig i Jesus händer åså åker vi å ser var vi hamnar. De e spännande.



Idag gick jag in i väggen

Hela världen kom emot mig, jag föll pladask.
Gråtfärdig var jag.
Jag gick ti piccolo o köpte godis o sa, i Jesu namn får detta vända.
Det vände.






Nu är jag pretty happy igen.

Jag lever för att tillbe dig

Vilken släkädag jag har haft. Det var nog behövligt. För en gångs skull va jag hemma hela dagen. Jag va ut i skogen me mina syskon, den minsta va rädd för alla vargar som sku kom å bit oss. En vargsvans skymtades:), o när vargarna å rävarna kommer e man vilse. De fick jag minsann klart för mig. Han e fin, alldeles.

Genom Dig är jag fri.
Inget kan hindra mig. Bara mig å mitt, o de ska bort så hårt.
Jag har siktet inställt, o jag e påväg.
Vissa dagar känner jag mig skör. De e e konstig känsla, som att jag kan gå sönder.

Min bror placerade en snorkråka på min axel idag, de va int så schysst. Mina andra syskon skratta glatt. Jag blev lite äcklad. I mitt framtida liv måst jag ju nästan va beredd på vasomhelst. Iaf i familjelivet. Man lär sig mycket bara genom att ha syskon...

You placed in me this song, of heavens melody. 
Freedom comes when I call You Lord.
I'll make You the center of my life. Amenamen.

Han e stor. de e bara så. De e Hans sång som ger helande, som ger frihet. Ååh. Allt e så fint just nu. Jag kan int si mig mätt på allt. Jag kan int höra mig mätt på va Han vill säga. De e som en bäck som porlar. Ständigt flödande. Han e mitt allt. 

Jag njuter av att finnas till, och jag ser framemot en morgondag med Jesus. 

Gonatt. 
I am a friend of God. Han kallar mig vän. Oberoende va jag har gjort, bara jag tror. Woah. De e så man vill ta sig en svängom. Älska Jesus.
 


Tänk att Du älskar

Kidsactionnight, de va mäktigt. Tänk dej 150 barn på ett ställe, hoppandes, sjungandes, dansandes. Prisa Jesus å bara va glada. Wow, de va nånting. Jag blev no en smula inspirerad. Barn e så öppna, på ett helt annat sätt än en vuxen. Di gör allt som bara känns rolit, oberoende om nån annan står å fnyser en i nacken å tycker man e töntig. Lasse å Filip va ju också där, å de va no bra. Jag blev glad. Vi fick sjunga myki, alla va me trots NEJ. Tänk de, fyy va roligt.

Sen har jag min alldeles egna vän som blev så till sig. De va min bästa stund idag. Ingen fattar nånting, men jag fattar, å jag gläds.

Bön. Be. De e mäktigt. Vet du hur myki du kan påverka bara genom att be? vet du att totalt omöjliga situtioner kan förändras när du börjar be? Vet du att Jesus älskar när du lägger ner dina små å stora problem å tacksägelser? Vet du att bönen e ditt å mitt starkaste vapen? Vi kan ju förändra vasomhelst, bara genom att be, bara genom att sätt oss ti förfogande för den allsmäktige. De e så bra att be, de e så brasåbra. Man kan be för vasomhelst, å ändå älskar Gud en. Jag kan bara sitta å ta in ny kraft. De e så viktigt att vi också kommer ihåg att bara lyssna ti va Han säger, för de spelar int så jättestor roll om vi ber eller ej om vi int låter Honom visa. Om vi int låter Honom leda, i bönen, men också mitt i livet. De e ju Han som har allt under kontroll. Jag blir så glad när jag får va me. Han gör så stora saker. Å vi ska stå tillsammans, för de e vi kallade till. Ingen ska va ensam, de e int tänkt så. Jag hoppas att jag ska få si nytt, att mina ögon ska öppnas mer, att mitt hjärta ska öppnas mer. Att Jesus bara helt å fullt ska få komma in, undervisa mig å lära mig, i kärlek. Vi ska be uthålligt, för de står de i bibeln. Jag tror minsann jag håller på å börjar förstå saker i mitt hjärta. För de e stor skillnad på att förstå i huvu å på att förstå i hjärtat. Så länge de bara e i huvu hjälper de int så många, men kommer de ner i hjärta hjälper de dej själv, och alla runt omkring dig.

De e spännande att leva. Just nu. Allt kan hända, å jag får va me.




Det känns

Men tack och lov så handlar de int om de.

Alla pratar så mycket. Å upprepar sig hit å upprepar sig dit. Gah, men vissa har nog behov av sådant, jag får bara ha tålamod o le vänligt.

Jag blir glad av människor. Människor som bryr sig, människor som e ärliga. Människor som visar glädje å kärlek. De finns såna, som de gnistrar om. De räcker nästan me att se ögonen så vet man. Man vet att man vet att man vet, å då blir jag glad.

Nu e de läsförståelserna kvar, hörfarna gick lite sämre än vanligt. Men de e ganska irrelevant i mitt liv. Tacka vet jag Jesus.

Djupt inne så bultar de. Hårt å ständigt. De finns ett liv att levas, jag har för mig att de e nu de bord göras.  Ibland känner jag mig lite som en garnboll som man brukar laga på dagis, de kittlar. Jag kan int bestämma mig för om de e skönt eller int, men de e nånting. Nånting på gång.

Emli, nu vill jag snart att du kommer på besök. Jag börjar ha abstinens.

We made it

Livet handlar no myki om prioriteringar alltså.
Dagarna handlar om de, de vänder i takt me va jag prioriterar. Tänk.

Idag ha vi haft en Lukke på besök, å de va no riktit roligt. Nästan som att va ett litet barn. Vi spela fotboll som fyraåringar, allt har sin charm. :)

En liten Elia ha också tagit sig en titt i vårt hus, han blir bara sötare. Han jollrar å vissa ord får han fram. "Onko Elian?" sa han idag om man riktit vill.

Sen ichtysövning. Jesus vila no va riktit nära, på en övning. De va som att Han såg mig, faktiskt, in och ut.

Sen hände de. Känn dig blåst. Vi hade en ytterst gemytlig kväll; mat, skratt, prat, missionsbingo åssåviidare.



Min far ha allti fari runtom i världen. Även när jag var en litenliten flicka. Jag ha kind of växt upp me att man ska ut i världen, jag ha haft mina perioder när jag bestämt ha tänkt att de int e tanken. Sen ha jag också haft mina perioder när jag ha fantiserat att jag åker, att mina kompisar åker. Jag ha längtat å jag ha drömt, jag ha tänkt att den dag man kan gör sånt e man no stor, man e vuxen å stark å inget kan få en på fall. Man har allt på klart, man kan allt. Men titta så konstigt man tänker när man e liten å oförståndig. För nu börjar dom flyga runt omkring, Å int vet jag nu hur mogen å erfaren jag känner mig. De e no bara att våga testa vingarna.

Ett hopp, ett steg. De går no framåt, å man utvecklas.
Man behöver int ens fara ti Filippinerna, man kan ju börja redan här. (de kom jag fram till alldeles själv)
Alla ska ju int bort, nån ska va här. Kanske de e duuu.

sen säger jag nog heja.

Lycka

De e så konstigt att må bra.
Int behöva stressa, int behöva känna pressen som trycker sig från alla håll, för de gör den. Men man kan välja att lyfta lite grann, på så sätt slipper man den, it goes under. För min Jesus e större än allt annat här i världen. Tänk de.


Hej alla barn

Va vill du ha för proppar?
Kom Gitta in å fråga idag av Rektorn, sådä bara.
 Jag tänkt brista ut i ett flabb,
 men jag höll mig,
 för di va no helt seriösa.
 De lät bara lite småroligt.

RSS 2.0