My best christmasgift

Vet ni.
Igår, juldagen till ära.
Steg min storebror in genom dörren.
Efter tre o en halv vecka fick jag träffa honom igen.
Det var fint. Jag fick lite (läs mycket) Guyana-abstinens åtgärdad.
Wohooo. Tänk att Jesus har såna finurliga vägar. Det tycker jag e lite roligt.
Tack. Det var det bästa. Hugh!


o snart är det ju MVV också. Jag hoppas ni har anmält er, speciellt ungutterösar pratar jag till och om och med.

och den fantastiska salmiakchokladen

Idag har jag spelat trummor. Jag enjoyar det hårt.

Jag har promenadat, skönt!

Jag har sett mig själv i spegeln o konstaterat att jag e snygg än en gång.

Jag stickar rosa sockor. Tecken på ålderdom eller vad? Jag tycker tillochmed att de e roligt. Tur att jag int bryr mig om vad andra tycker. :D

Förresten så är det ju jul också. Jag börjar ha nog av kölden nu. Sommar kom med sol o värme. Hemma i tre veckor har vi varit nu, det känns nog som mera.

mjo.

Hyvää joulua kaikille. Tänk på Jesus.


DET BARA KÄNNS

OCH DET KOM SNÖ. MASSOR. JAG SKOTTA GÅRDEN, DET VAR NÄSTAN SKÖNT. JAG HOPPAS PÅ LITE BLÖTARE SNÖ, DÅ BLIR DET SNÖBOLLSKRIG FÖR HELA SLANTEN. AAAAH. IGÅR VAR JAG TILL EN MYSIG VÄN PÅ TE, SEDAN DANSÖVNING. HAHA. ETT WIENERBRÖD FICK JAG AV MIN MAMMA OCKSÅ, SCHYSST. JAG HAR SÅ MYCKET BRA MUSIK SÅ JAG SKU KUNA LYSSNA HELA DAGEN UTAN ATT BLI UTTRÅKAD. MINA FLÄTOR AR BORTA NU, SORGLIGT MEN SANT. VI LAGAR PÅNYTT, EN VACKER DAG. IDAG ÄR JAG HELT UTAN PROGRAM!! BOK HÄR KOMMER JAG. IMORGON LOVSÅNGSÖVNING, FREDAG JULFEST I SION. LÄTT ATT VI GILLAR. höhö.

ENJOY YOUR DAY.


It's what I do

jaahapp. Imorgon har jag varit hemma två veckor. Tiden går, varken snabbt eller långsamt, den bara finns. Och jag försöker ta vara på den genom att chilla och umgås. Jag tror det är bra. Skönt iaf. Jag har hunnit med ungutterö, berättat vad jag lärt mig åt Sionungarna (:D) och tro det eller ej, jag har stått i julgranskören i år igen! Jag har hunnit va ti FKF otaliga gånger, mycket pga av julshowen, men också på glögg. Jag har njutit! Det är fruktansvärt kallt vissa stunder, och min enhästponny låter sig inte bli varm alltförsnabbt. " Int har du väl på AC" va de en fin vän som fråga. haha! Men, jag överlever.

Nu har jag börjat läsa en bok också. Mannen som grät. Jeremias liv lär den ska handla om. Jag tror den är bra.

Praise is what I do when I want to be close to you.


The strongest man in the world

Min bror har drabbats av lite småångest över att lämnas av sina familjemedlemmar,  så jag gjord ett försök till uppmuntran o sa åt honom att du vet väl att vi e en familj fast vi int e tillsammans hela tiden?
Han svarar: Jo, men de e Guds kärlek som gör de, de vet jag!
Jag hade int så myki mer att säga till småuppmuntran efter det uttalandet.

Jag börjar va lite landad nu. Och jetlaggen börjar småningom ge vika. Det var skönt med ungdomsmöte i fredags. Jätteuppmuntrande att se hur människor har gått framåt och fattat nya saker. De som e roligast me att komma tillbaka från en sånhär resa e ju att jag har tillåtelse att va helt konstig, för jag kan skylla allt på min resa. Så jag känd mig helt och hållet fri, det var välsignat! Jag tänkt fortsätta med den känslan, jag tänkt att kanske nån annan vågar frigöra sig lite om jag e helt knäpp. ;) Jag hoppas.

Det är alltså skönt att va hemma.
Jag har för mig att det finns människor som förväntar sig att jag ska dra en fin summering om hur det var på min resa, men just nu är det en omöjlig uppgift. Fortfarande för många intryck och tankar. Man kan som int sammanfatta tre månader i en helt annan kultur sådärbara. Och de känns som att vi int ha gjort många specifika saker, de ha som snarare vari ett liv som jag har levat för fullt, och vad berättar man om sitt liv? Att jag älskar Jesus. HE va he. :)

vi fick en fest före vi for iväg. Det var roligt i mitt hjärta.

I AM HOME

Som hemmahemma.
Det betyder
alldeles rent och ickesmutsigt och ickeloppigt
syskon + mamma
(jag kunde inte undgå att missa när jag var hemma, far min e ute o reser)
vanlig mat
vanlig svettmängd
ett svenskt tangentbord
(jag glömmer att jag har tillgång till å ä ö = det tar länge att skriva när jag rättar alla mina engelska bokstäver)
riktig dusch (tacka vet jag varmvatten, här sku jag dö utan det)
STICKASOCKOR
ett eget rum med dörr
MIN GITARR
ETT PIANO
Jag kan sätta mig ner på golvet var jag vill
VÄNNER
min bil, okörd än så länge, men den finns
UNGDOMSMÖTE


Ja, jag har saknat Finland.
Det finns mera, jag har bara int upptäckt det ännu. Jag har bara varit hemma ett dygn och två timmar.

Det känns mycket konstigt att va hemma, som att de int händer på riktit o som att jag ha vari bort jättelänge, men ändå som att jag alltid ha vari hemma. Det är skönt, jag njuter.

Idag har jag träffat Elin och Malin. Det var en glädje det. Mitt hjärta sprack nästan.

Imorgon ungdomssamling i sion. AAAH. Som jag har väntat!


Ja, jag saknar Guyana. punkt.
Det var mycket jobbigt att lämna stället, det tog ont i mig. Ni märker att det ar lite mixed feelings about det hela, men jag vet att Gud har bättre saker för mig ännu, så jag stannar inte utan strävar framåt med målet i sikte. Jag vet att jag kommer att åka tillbaka en vacker dag, om än bara för ett kort besök, men tillbaka ska jag. Jag vet ocksa att Guyanamänniskor kommer till Finland, det gör livet lättare.  Jag är myckt nöjd med min resa, jag sku definitivt göra om den.

Jag har varit med om mycket. The best is yet to come.
Tack.








RSS 2.0