Varje dag sjunker in

Idag ha jag fundera på min framtid. Hela dagen. Helst av allt sku jag vila ta en dag åt gången, men tydligen går de int att göra så. Jag sku borda veta just nu, va jag vill göra hösten 2010. öh. No way. Jag har ju typ ingen aning. Jag vet att jag vill vara i Vasa o annars helst int i Finland. Men de hjälper int mig så mycke, jag hittar inget jag vill studera här. Jag hittar inget jag vill studera nånstans. Jag kan ju int bara chilla omkring hela livet. uh. Förslag? På alla yrkestest får jag dagistant o präst, de känns ju jättebra (not). Hur dagistant o präst passar ihop vet jag ej, men tydligen gör de. Men jag tror int att de e sanningen, jag hoppas att de int e. Dagis har jag nog inget emot, men hela livet tänker jag verkligen int sitta på ett dagis. O präst känns lite pest. Präst e ju dessutom lutherska kyrkan, o jag har för mig att di int så gärna vill ha radikala pingstvänner som präster, men vad vet jag. (O kanske jag int e radikal? Då kanske di tar emot mig me öppna armar, grymma öde. I need a change.) Klockan går så snabbt hela tiden. Sluta snurra!! Jag hinner int göra de jag vill, o de stör mig. Morgondagen kommer emot mig allför snabbt, jag är inte förberedd. Jag behöver min skönhetssömn för att va snygg. Idag va en märklig dag i utseendets tecken. Det har känts som att jag har sett ut som en som brukar sminka sig men som int gjord de idag fast jag aldrig sminkar mig. De va en najs känsla måst jag erkänna, som att jag va rikti slöisk. O som att ingen vila si på mig, missförstå mig ej, jag brukar no int tänk så då folk e osminkade, it was just a feeling. Nu kanske de sku va dags att sova. Men bara kanske. Jag skulle vilja sitta vid Jesu fötter, jag gör nog de hela för invecklat och sent. Ta mig i kragen, snälla! Gonatt.


känner du känslan?
Det finns alltid ett val
E man en fyraåring väljer man trumpeten
De e myki lättare så
Annars e man vungen att rannsaka sig själv
e man fyra år vet man nog int ens va de betyder
(de gör int jag heller, trots att jag fyller 19 om tre månader)

Jag blir alltid lika förvånad när sånger talar

Trots att det händer varje dag.
Sånger kommer ti mig som små vindar som viskar ord av hopp. O dom e fulla me kärlek o varje gång känner jag att de e såhär jag vill att mitt liv skall vara. Fullt av hopp o kärlek. Fullt av männsikor som jag älskar o vill hjälpa o som hjälper mi

Jag har en dröm om att bli riktit bra på piano o gitarr. Den växer hela tiden, vissa dagar känns de som att pianoackorden ska falla ur munnen på mig för jag e så indrömd i mitt spelande. Men de e najs.

JesusJesus. Att fatta Hans kärlek, man blir som lite fnittrig. De e så stort, o så fullt av godhet. Sen kommer Han, o visar männsikor som Han älskar, o jag får va me. Han visar människor som behöver mera kärlek som behöver en knäpphet att skratta åt. it's me.

Tänk att Han faktiskt finns.
Veckans hej!:
Gud är inte skapad för ditt syfte, Du är skapad för Guds syften.

Livet

Mitt liv går framåt. I höst åker jag nog iväg till en annan del av världen. Jag, som aldrig skulle sätta min fot utanför Finland. Öh, jaa, det blir ju aldrig som man har tänkt sig helt enkelt. No matter what life takes you through I will be the one you can always come back to. Someone told me to tell you, You are loved. Just remember this everyday. Najs. De blir no bra, vart än jag hamnar. Jag är älskad, av en allsmäktig Fader. Han är för mig.

Nu ska jag iväg till korsholms högstadie. haha :). Vi ska reklama FKF, it will be najs.

O du ljuva helg som stundar

Denna vecka har gått snabbt. Den ha bara flygi förbi. Nu har jag liksom 14 dagar kvar i min skola. Just va de tre år.

Ikväll ska jag än en gång leda lovsången i sion. De ha blivi myki på sistone, men jag tycker de e arma roligt. De e najs när man ser på sig själv, där man står idag, o sen ser bakåt o ser hu myki man ha mognat, (andligen dock endast, men de va de som va mitt mål.. :)). De känns bra att märka att man har utvecklats. Märker man att man int ha, då e de dags att göra nånting som leder ti små utmaningar. Utan utmaningar från lite här o där sku jag aldrig leda lovsång, jag ville inte, men nu e de roligt. MIssförstå mig ej, de e ett tungt jobb, o de finns så arma många tröga väggar att spränga, i mitt eget liv men också hos folket. De tog en god stund att komma hit må jag säga.

de handlar int om vad du vet, utan om vad som är verklighet i ditt liv. Spelar ingen roll hur många gånger människor säger åt mig att skärpa mig eller läsa bibeln eller be eller vasomhelst, för att få mig att förstå, för att jag ska veta, om de int blir ti verklighet. Samma e de me att gå på möten o konferenser, om int de som sås blir verklighet i ditt liv, vad har det då för nytta? De e såndä ord som tar ont i mig, som jag helst int sku vila höra, men vart sku jag då ha hamna. Jaijks. De e dom ord som tar ont som leder till förändring. Pajapaja o tröstande fraser är ingen hjälp för det långa loppet. Vi behöver tuktas då och då. (-Nej, jag är inte för misshandel, okej?) Vissa gånger måst jag du o alla våga säga till, att såhär ska de int vara. De värsta e bara att lika myki som vi säger åt andra, så ska vi kunna ta in då folk säger åt oss också.. utan att smälla i tre dörrar.

Vet någon, vart man ska vända sig om man vill söka sponsorer till volontärresor typ? Just nu e de kanske mitt största värdsliga problem.

Iddoboy.



19.1

Imorn har vi skolfoto. Då ska jag ha min första snygga dag i år, hoppas de går som jag vill. De gör de knappast, de bruk int, men nåja. Jag får bara finna mig i hur håret beter sig, vissa dagar e de rakt o andra lockigt.

På tal om snygg.
Vi har en brilliant idé till penkkis. Men den måste hållas, ända till den bittra dagen då vi får ses med ögon. Så att sori. Men du kan no nästan börj skratt nu. Den er go´. :)

17.1

När jag e abi lär jag mej att int ta skolan på allvar. Jag undrar om de e skolans mål eller om de e jag som ha missförstått allting. Int ens ett prov får mej att va koncentrerad o läsaläsaläsa. Jag tar e på talang e mitt nyaste. De ha gått både bra å dåligt. Allt från 6 till 10.  Men när man int bryr sig mer så stör int en sexa så väldans. För ett år sen sku de ha vari min död. Saker o ting förändras. Nu e de ju int bra att int alls bry sig heller.. men. De e mitt problem.

De e spännande att se hur Gud för ihop människor. Int såna som ska gifta sig då, utan människor som blir vänner o börjar be tillsammans o för Guds rike vidare.. De e ännu intressantare att se då Gud för in människor i uppgifter, först e dom rädda o sen utvecklas dom enormt.

Nu e snart denna fkftid över, för evigt. Efter denna tid kan jag konstatera att jag har utvecklats enormt. På alla områden i mitt liv.  Me Gud o me människor o me mej själv. Vilken livsskola jag fick på dessa tre år. Najs.

Nu sku de gälla att hitta en plats där de finns människor man kan hjälpa, o som söker en glad människa som kan hjälpa. Jag behöver alltså ett jobb snart. För när jag åker ut i världen, behöver jag ha pengar så jag kommer mig dit. och hem gärna också. de e upp ti Jesus. Nej, jag tänker int sitta o vänta tills alla mina A4papper blir till 100 eurossedlar, men jag tänker lita på att de kommer ett jobb o att de kommer en väg att gå på.

Nu ska ni aktivera er. Varenda en som läser detta är tvungen att skriva ett förslag på en penkkisdräkt. Jag vill frambringa skratt till mina fina fkfare. Så hjälp mig. :) Jag är hemskt diktatorisk. O jag har all makt att söka upp dig som int hjälper mig, ty jag vet var din postlåda bor. Tackarrr.

Mina batterirör var tysta i natt, efter att jag sa åt dem på skarpen : Käften i Jesu namn.

Vem i hela världen e Mattias Forsman?
Han finns i min telefonbok, utan orsak. Jag vet int ens hu han kom sig dit.
Nu e de riktit dödspinsamt om jag känner dig. Ja. skratta lagom.

Nu ha skolan börja på riktit. Men jag ha nog redan slutat. De e en konstig känsla att gå omkring i korridorerna o veta att jag snart int e där mera. Vi lär oss inget på våra lektioner, enda vettiga vi har e ungefärus rella. Där säger vi nya saker iaf. Men alla dessa språk, jag tror jag blir nipprig, Du sku va me, o uppleva abins dag. Jag e bara här för att sitta av dessa meningslösa lektioner. okej då, jag ser människor. Tur att di finns, annars sku de va arma tråkigt här. Kanske de finns en mening me att inget göra. Kanske jag orkar bättre me sista proven o uppgifterna som kommer på. Hoppas.

Jag tänker för mycket.
30000 tankar per dag ha nån högt uppsatt komi fram till.

Att veta.
Kanske att jag int behöver.
men jag sku no vill.

My best is yet to come

De e int lätt när de e jobbigt. Men tänk att jag ändå kan välja att se saker ur den positiva vinkeln. Tänk att jag ändå kan välja att sätta mig ner vid min Fars fötter o bara sitta. Vissa dagar e de int så enkelt.. men jag gör så gott jag kan, o misslyckas ofta. Only grace, only love. Jag lär känna mig själv, de e som att jag sku va en utomstående som står å iakttar allt jag gör o tänker. Jag kan bli rejält frustrerad på mig själv för att jag e så dum, men jag kanske lär mig nånting av de. Jag kan också bli mycket förvånad när jag slår mig själv i smarthet, vissa dagar e jag bara så otroligt vis. Jag ha int känt den känslan så ofta i mitt liv måst jag erkänna. Jag får hjälpa, o egentligen e ju de helt otroligt. Jag, i all min dumhet. håhhå. Visst e de tungt, men de ger så mycket. Jag trodde aldrig att de sku bli som de blev, o ännu mer e på kommande. Så arma spännande. Mitt liv e kanske trots allt planerat, ibland ha jag haft svårt att tro de, men jag märker de nu. To worship You I live. Egentligen e allt bara konstigt, men på samma gång vet jag att de e rätt. o bara konstigt. Jag lär mig att leva tror jag, att leva för mer än för mitt eget nöje. De e no långt kvar alltså, men jag ser ju dig faktiskt. Som på riktit. Mera än ben o kött. De e en upplevelse. Att en människa kan vara så myki. O om en människa e så myki, tänk då va myki alla e tillsammans. Som helt ofattbart. Jag vill leva nära. Kom ihåg. De handlar in om OM utan om NÄR, om du sitter o ber som en tok (eller helt lugnt..). De handlar int heller om dig egentligen, Let go and Let God, och du kan int planera din framtid, men du kan påverka den genom di val du gör idag. Tänk de. Vi har ju alla möjligheter. Gloo-o-o-ooryy-y-yy.
Jag ska gå ledarskolan i sion denna vår. Det skall bliva mycket givande ha jag tänkt.


Klockren klokhet från bror min

Ida, att om man int tycker om sig själv, så då tycker man att Jesus ha skapa nånting dåligt.

De finns tre prinsar, en i himlen o de e Jesus, en i Amerika men jag vet int va han heter, o en här o de e jag.


:) :)

Det finns hopp. Tro mig.
Det kommer att fungera bara du släpper me Honom.
Jag tänker tro på de, fastän jag har många frågor.
Jag behöver int fundera, int söka svar.
Jag har svaret av alla svar, de räcker
påminn mig :).



fy vilken bra sommar jag hade.

Inte tillbaka

nu e de bara framåt som gäller. va najs.



Mercy said no
I'm not going to let you go
I'm not going to let you slip away
You don't have to be afraid
Mercy said no
Sin will never take control
Life and death stood face to face
Darkness tried to steal my heart away
Thank You Jesus, Mercy said no

http://www.youtube.com/watch?v=Z_SjhKJgqGg

I am blessed to be a blessing

Idag har jag funderat lite på framtiden.

De e så svårt att veta. Att ens våga tro på att det ska bli roligt de som komma skall. Fast jag nog vet att de blir roligt, men de e no en hel del spänning i att int veta alls va livet för med sig. Jag vet int ens va jag ska göra efter studenten, o de mina vänner, de e om tre månader. Då ska jag ha en praktikplats o gärna ett jobb också. Hur ska detta gå till, de förstår jag int alls. Lite med bävan. But I'll put my faith in God. Jag vill så mycket, men på samma gång finns de som ingenting som passar just mig. O jag vet int riktit själv va jag vill, fast jag på samma gång vet. Arma invecklat e de. Jag får bara lita på att Gud leder mig på rätta vägar. För om tre månader vet jag int alls hur mitt liv ser ut, fram till dess e de ganska tryggt. Även om jag idag kände, för första gången på länge, att jag kanske nog e färdig i FKF. De e nog roligt där, men de finns så mycke mera. De ska bli intressant när den dagen kommer då jag faktiskt int vet vad jag ska göra, då jag på riktit kan lägga hela dan i Guds händer, för de finns inga andra planer för den. Jag bär på stor tacksamhet, och jag saknar mvv. Trots att jag är 18 år. Jag tänker aldrig bli vuxen i det avseendet. Jag sku vila bygga ett stort hus o låta alla jag tycker om flytta in dit me mig. Sen sku vi kuna bjuda in di vi int tycker om o lära oss att tycka om dem också. Men livet fungerar int så. Synd. Eller så int. Jag har fått fina juveler att ta hand om. Hjälp mig att klara av de. Min Jesus.

Jag ville inte släppa taget

men nu är jag hemma.

all You are is all I want.
Draw me close in Your arms
Oh God, I wanna be with You.

Det har hänt mycket. Jättemycket.
Far min ha bekräfta saker jag har gått o funderat på, men jag fick en del nya saker att börja snurra också.
Jag vill va me min Jesus de vet jag. o de räcker.
Bara jag får sitta i Din närhet, på den plats där Du talar, då e jag glad. Då e jag tacksam.

Jag älskar att sjunga. Där kom den.

Jag kan int säga mer om veckan som har gått. Jag har lärt mig nya saker. Jag förstod plötsligt mig själv, hur jag fungerar. De va en intressant upptäckt må jag säga. Jag såg människor. Jag såg människor som kämpa. Som ville så mycket. Nära Jesus vila di komma, men de gick int. Jag ville hjälpa, men jag kunde inget göra, bara be. En stor klump inom mig.

Ett milt hjärta.

Mitt liv e fint. Lite för fint ibland. Fint på ett sätt som de int ska vara. Jag vill vara transparent, men jag e nog kanske ganska dålig på de. Jag trodde att jag har lätt för att visa mig svag, men de va int sant. Jag får jobba på den. Jag kan int hjälpa människor genom att leva i osanning. Det kommer neever att fungera.

All for love a Father gave.
ta emot den.

Förlåtelse är första steget till helande.

Jag sku vila krama bort de sjuka. hårthårt. Krama bort allt som int ska få finnas. Krama bort allt som stjäl liv. men jag är bara en människa. Gode Gud hjälp mig.

RSS 2.0