hey ho

Jag har börjat sova på dagarna. De e mer regel än undantag numera, int så bra kanske.
Men jag sover no bra på nätterna också.

Ksg e på gång. Vi går framåt o inget kan stoppa oss. De e på gång. Människor blir allt mer fjolliga o då kan man prata mer o mer me dom. Tänk va braa. Jag trivs. o jag tycker om alla. Jag sku vill lär känn allihopa, men man hinner int me så många djupa relationer på några få månader. jag måst ta vara på tiden.

Föresten. Gospelkonsert i stadshuse 15 november me ichtys o en Plick. 15 juuro om du e vuxen o arbetar o 10 om du studerar. E du under 12 e de gratis. De blir najs, o DU borde köpa biljetter NU för att ha en plats. Mycke Jesus o musik. Arma bra.

Det handlar om så mycket mer än va du tänker.

Livet. Helt oförutsägbart. Aldrig vet man va man ska vänta sig. Men, de e no meningen. Allt kretsar ju int kring allt du tror att de kretsar kring. Ibland händer de mirakel, o människors ögon öppnas. När ögonen öppnas skäms man lite. Tänk va man hakar upp sig på, jag sätter otroligt myki tid på saker som kanske int spelar nån roll i slutändan. Jag vill lär mig att prioritera. Allti vill jag. Jag blir no bättre, men aldrig perfekt. Vilken tur att jag int behöver va perfekt.



Skolan e rolig. Jag ska kavla upp mina ärmar o börja arbeta. Men nej Gitta, int me läxor. Jag ska arbeta för nått mycket större. Jag ska arbeta för Jesus. Jag ska hjälpa till att så små frön som kommer att börja växa. Jag ska ge människor möjligheten att möta livets mening. Försök jämför de me läxor, o dom bleknar bort snabbt. Hör du de Gitta? Jag hoppas hon hör. Jag börjar bli trött på att höra att läxor sku va de viktigaste. Fy skam.


Annars då?
Jovars, vetja de rullar på.
De händer saker, o vissa dagar har jag svårt att hänga med. Men jag trivs.
Jag lär mig vad som e viktigt i sakta mak
Jag försöker spränga min lilla bubbla å gå ut, spränget växer för varje dag :)
Jag gör bort mig då och då, o människor tycker jag e knäpp. Good for you.Idag ska jag rösta. Jag undrar om nån sir glad ut där. Jag ska ta reda på. O framföra läget.


Idag

Idagidagidagidagidagidagidagidagidagidagidag.

Så sa han, o så e de. O så kommer de allti att va.
IDAG. Int imoron, int om fem dar, int då jag e 24. Idag.
Jag lever idag.
Jag har en uppgift, en plan, för idag.
Idag kan jag göra en skillnad.
Idag kan jag välja att ta nya steg i tro.
Idag kan jag möta min Herre,
Idag kan jag välja att vara glad.
Idag kan jag växa och mogna.
Idag.

Förbered dig på att möta din Herre. :)

En hink av uppenbarelser kom över mig. o jag bara JAAAA.

Du också.

Det blir allt konstigare

Jag håller på å tar mig in i orkanens öga.
Där e de lugnt.
Där kan jag andas.
Där kan jag höra Hans stämma viska kärlek.

Just nu viner de om öronen.
De e lärorikt, men de e int roligt.
Jag längtar.

Han försöker få mig att lyfta blicken.
Han försöker få mig att förstå.
Men jag e bångstyrig, jag orkar snart int försöka mer.
De e då han kommer, throws his arms around me, o viskar ord av kärlek.

De e ju de han vill. Helahelatiden. Men lilla Ida kan ej förstå. Lord have mercy. Hur bankar man ner allt man vet i sin hjärna, till hjärtat? Att ha saker i hjärnan hjälper int mig ett dugg. Okej då, kanske lite, typ i finskaförhör. Men ändåå, jag vill ju leva nära, så nära de bara går, o då sku min hjärna måsta ta ett pausår tror jag. Jag tänker för mycke helt enkelt, på oväsentliga saker, o där lämnar de. De tar all min tid. Men jag vill. Jag vill. Så e de, o vill man så kan man. De tär på min stolthet lite, men jag ska ju slipas. Du också, tro int att du slipper undan :). Jag ska bli den finaste diamant. Om du märker att du står på samma plats idag i ditt liv, som du gjord för några år sen, då e de dags att börja ändra om saker o ting. Man kan va me Jesus. O man behöver liksom aldrig gå bort därifrån, när du nu en gång ha komi dig för att gå nära, gå int bort. Jag har kommit för att stanna. Jesus har inga begränsningar. Ständigt vill han va nära. Ständigt vill han lära dig att va äkta. Jag vill. Jag förstår bara int hur detta skall gå till praktiskt. Men de fixar sig. De e bara att börja.

                                        

praising Jesus with everything I am.
At least Im trying.

Hej

Idag ha jag haft en mäktig dag. Jag ha gjort mycket lite vettigt, jag planerade fint att göra vettiga saker, men de flög ti skogs. Jag såg på en familjefilm, bron till t nånting.. men den va bra. Lite narnia-inspirerad(ja ha int sitt en enda narniafilm.. men som jag tänker att narnia på film e va de, men lite mildare), dom gick ti kyrkan en gång. O prata om Jesus två gånger. Den va no fin. Jag ha äti lax. De va dagens höjdpunkt. Woah, så gott.  Sen fick jag träffa lilla Elia en liten stund. Han dansar :). Sion på kvällen. Ett levande bönesvar steg in genom dörren. Tänk de. De blir mäkta intressant att se va som händer. Å en liten sibbomänniska kom o förgyllde tillvaron. En fjortis va galen, han e precis så töntig som man tänker att han e :), men fin. Många närpeser denna kväll, di dansa o had sig, tre personers bugg o sånt, helt vilt.

Jag trivs fortfarande. Attityden gör så mycket. Om man skrattar blir man glad, fast de först bara e ti de yttre. De funkar. Iaf för mig som e lättroad. Jesus gör mest. Jag har Jesus, o de e najs. Imårån ska jag göra slag i saken o göra vettiga saker, ända från mårån. På kvällen ska vi leka. I skogen.

Över och ut.

All I have to say

Höstlov nu medesamma :). Najs.
It will be good.
Jag har väntat. Det är småledes påfrestande att vara i skolan vissa dagar
Jag biter ihop så gott jag kan
För jag har nog roligt också. Alla dagar.

Men nu ska jag va ledig från allt. (ja busar något)
Jag ska bara chilla ( jag busar något mera)

Hej du.

Jag vill leva

De e nånting som ha hänt.
Jag kan int sätta fingret på vad.
Men de e nånting på min insida som e borta, o nånting annat e där.
O de e gott.

Man utvecklas när man vågar ta nya steg.
Jag har sett det konkret i mitt eget liv.
Finemang.
De känns bra.
Som att jag faktiskt ha uträtta nånting.
De e najs.

                                                                                            



mina favoritpojkar.

Allt ju vilar i min Faders händer skulle jag som barn väl ängslas då?

Idag har varit min tröttaste dag på längelängelänge. Jag hade ingen aning om hur jag skulle ta mig till skolan o när jag väl var där var jag tvungen att ha upp mina ögon. Allt va bara otroligt jobbigt o störande. Jag tänkte på människor som har de jobbigt på riktigt, o då blev jag ännu mer störd på mig själv. En enda ond cirkel. Plötsligt tog skolan slut, o mitt humör var på den bättre sidan iaf, men fortfarande trött. Jag gick hem , läste på religion dammsugade mitt rum o la mig ner i sängen. Jag sov som en stock. När väckarklockan ringde trodde jag att klockan var 6:15, en ny dag hade kommit, o jag låg med kläderna på i sängen o fattade ingenting. Jag var tvungen att gnugga mig i ögonen o se på klockan några gånger innan jag förstod att den var 16.15 o att jag skulle till skolan om en kvart o äta mat. Den nya dagen va alltså int ännu här. De va en konstig känsla. När jag så mig i spegeln hade jag dessutom en stor röd boll i pannan på grund av min tumme. Sova me tummen intryckt i pannan, najs. Men nu e jag lite piggare o ska ta mig en tur på stani höstvädret.

De e ungdomssamling i sion imårån, 19.00.

Proven börjar snart i min kära skola. Jag ska fortsätta me min chillstil ha jag tänkt. Fast jag ska no läsa, men utan stress.

Jag vill lära dig o undervisa dig om den väg du ska vandra. Jag vill ge dig nåd o låta mitt öga vaka över dig.
Tack o amen.
De e min trygghet.

Lördag

Idag blir de tv-bandning me ichtys.
Baptistkyrkan i staden, 18.00.
Välkommen o lyssna o ha dig. :)

De e så roligt att leva. Igår had vi ett dunderbra ungdomsmöte i sion. Jesus i skolan. Fyra timmar långt blev de, o de kändes som att människor va ovanligt hängivna. De va jäättebra. Jesus kom o berörde.

High school musical 2 snurrar i vår tv. Haha, de e så töntit så de e bra.

Mer och mer för varje dag, Gud bli mitt liv.

Vill bara meddela att

Jag fick 92 poäng i min engelskastudentuppsats. Endast preliminären. Men ändå. Hon gav mig 92 poäng, Jag skrev om Jesus, så studentexamensnämnden kan tycka den e utanför ämne. Men, 92 poäng. Wow. Glädjen är stor. Aldrig ha jag fått något sådant, mitt rekord e 82. Jag förstår ej vad jag har gjort.

äh

Man vill ju no va bäst. Men ständigt överbevisas jag, de kommer ständigt nya människor som lyfter tak. O varje gång blir jag alldeles till mig, de e motiverande att va me människor som e bättre än en själv, de blir en utmaning o man vill träna för att bli lika bra, o ännu bättre. Förstås beror de ju på inom vilket område di e bra, för kommer de nån ti mig som kan allt om valens inre organ så motiverar de int mig ett dugg.

Tå ja va lill, då blev jag endast avundsjuk. Men nu e jag mogen o förstår saker bättre. Kanske lite iaf hoppas jag. Musiken, den e så levande. De e fantastiskt att höra när en gåva kommer i funktion. De går ej att förstå.

Jag vill så gärna. Ännu vet jag int vad, jag vill vill vill. Vi had en sjuukt bra ksg samling denna vecka. De va de bästa, o vilket offer, vi had de mitt på idoltiden. Men huu va bra de blev. Riktigt trevligt.

RSS 2.0