God is good

Now we are heading back home for real, we left Guyana today, sadsadsad! We're on Barbados waiting to get home. Trott e vi, men tacksamma. Saknar gor vi, at bada sidor av varlden. Vi ber att alla flygbyten o saker vi har framfor oss imoron ska ga finfint utan problem. Haha. Vi hitta en halv kaktus i sangen. Emelie : Oh chocks! Hej vi har levt i guyana. :) Jag kommer att sakna enormt. Konstigt hur man alltid vill va nan annanstans an var man ar. To be continued from Finland. Jag kan spela soca pa trummor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! See you guys on wednesday or friday! :)

One week left.

In fact, four days left in Albouystown, one week until we have reached home. !!
Tre manader e som inget men anda som ett nytt liv.
Tack min kare Jesus.

Ursakta dalig uppdatering.
Jag tar vara pa mina minuter.

Vi ar hemma nasta onsdag. Tanka sig.
Det blir en dag det.
Kanslor. Alla sorters.
Framforallt spannande.
Det ar nu jag ser vad som har hant i mig.
ooooo

Lat mig presentera



Detta ar mitt Guyanaliv. Quacey, Ida, Emelie och Andre. Vi ar Ganget med stort G


Med eller utan

NU borjar nedrakningen pa allvar.
Jag ar alldeles redo att komma hem.





2 weeks to go. Oh my.

Albouystown igen :). Var weekend var alldeles underbar. En hel nedrevaning for oss sjalva (vi ar vana med ett litet rum), god mat, mycket frukt (en nykomling: cashew) och trevliga manniskor. Pa lordagen fick vi halla ungdomssamling, jag trodd vi sku prata typ fem minuter o bara halsa lite, men tydligen sku vi ha hand om hela grejen. Men det gick bra och jag insag an en gang att jag saknar hemmaungarbetet.

SPEEDBOAT. Jag kan ej beskriva. Det var mycket angenamnt. Hart gick det och vattnet stritta, men oo vad vi enjoyed ourselves. For de oinvigda kan jag beratta att speedboat ar en trabat, den har blivit lite moderniserad for den ar nog int sa liten o skor som de pappa ha akt i, som de satter en stor maskin pa. Antingen sag jag fel eller sa var det faktiskt 150 hastar (vet int ens hur manga hastar man kan ha. o varfor i hela friden heter det hastar!?) Jag ar oinvigd sjalv som ni marker, men det gick hart och det om nanting var VILLT.

Nu ska vi njuta av vara sista dagar i varme for en stund. Har hort rykten om att det ar kallt dar hemma. uh.

Moster: Jag ar alldeles passligt aventyrslysten, och mersmak for livet har detta gett mig. Far garna igen ojaa, men jag befinner mig garna i Finland en stund forst.

Mamma: Hals mommo att vi har overlevt speedboat och djungel dar di ha doda en tiger. :) Haha.

Och aventyret fortsatter.


Bonging for Essequibo

Nu far vi ivag igen, denna gang destination Essequibo, vilket ar bade stad och flod. Vi besoker bada. Speedboat har kommer vi, jag tanker prova om Jesus stillar stormar an idag. De sager vattnet ar rough namligen, och det vill jag inte. Jag hoppas vi far kokosnotter dar. Drack en igar, och den var GOD. som det basta. At en glass igar ocksa, den forsta som smaka som hemma. MMM.

Jag ser fram emot att komma hemhem.

GLOM EJ. UNGUTTERO 10.12 I SUNDOM.
(nanna, jag kommer ihag :)

I'll be back. Monday.

Shorts och t-paita

Idag tankt jag pa att ni gar omkring o fryser darhem, jag kand en liten skadegladje nar jag insag att sjalv gar jag med shorts och t-paita och svettas. :) Jag trivs i varmen ( sa lange det finns AC att springa till nar det kanns kvavande *host*) Dethar ar en bra dag. Jag njuter for fullt.

Cookup. Det ar guyananernas specialitet. Ris, bonor, kott av alla de olika salag och bonor. Allt i en kastrull hej och ha. Det ar nog helt gott, men trodd ju de sku va battre for forsta gangen vi at det sa dom att dethar kommer att fa er att aldrig vill lamn Guyana. Det var ej sant. Idag fick vi denna harliga rora, efter en stunds atande hitta Emelie en hel kycklingfot med alla tillbehor mitt i smeten. Haha. Och det var som ej en liten gullig kycklingfot, snarare tuppens ackeltar. Jag fick seriost kvaljningskanslor, Emelie tyckt daremot det sag ut som en bebishand. AAH. Det var ackligt. Emelie smaka frimodigt, jag blunda och kampade for att halla det jag redan atit i magen. HEjochHa, manniskor ar olika. :)

Min musiksmak har forvridits totalt.
Hejda hillsong liksom. och valkommen kara reggae och massor med trevliga rytmer.

Det hander nog hemska saker har borjar vi inse. Men inget jag skriver ut pa bloggen, da kanske ni kommer o hamtar hem mej. :) Vi ar helt och hallet trygga och valomhandertagna.

Det ar roligt med olika typer av manniskor. VIssa saker kan man ju helt enkelt int skriva ut pa internet, jag kan uppfattas som rasist. Men dethar ar bra for mig. Jag tror jag ar svart och jag stirrar varre an vad guyananerna stirrar nar jag ser en vit manniska ( Emelie reagerar jag int pa dock. haha).  Kommer minnsann att va konstigt att va i Finland med alla blekfisar :). Tror jag ska byta sida i sion pa gudstjansterna. haha. Det ar roligt att hitta syskon overallt och som har en helt annan kultur an vad man sjalv har. Wow. Jag har nog fatt vara med om mycket har borta. Oh.

Igar sku vi som sagt laga mat med Andre och Quacey. Vi kopt allt vi behovd o va nojda och glada tills vi insag att nyckeln till placet vi sku laga maten i var onabar. Hela matlagningen sluta med ett besok pa pizzahut. Vi drack mountain dew, en flicka fran guyana dog av det for nagot ar sen. Det var lite spannande. Sen spela vi pidron i flera timmar. Jag spelar det minst fem ganger mer har an vad jag gor hemma. Och pojkarna dom fortsatter och vinner, men vinden haller pa och vander. Vi vann tva matcher av fem. Gratulis.

Kommentera gott folk. Det ar inte en snall forfragan, det ar en uppmaning av det seriosaste slaget.

Min stora gladje under den gagna veckan var keyboarden jag antligen fick spela pa. AAA. Som jag har saknat.


Lordag 7.11

Jag har sett en bild pa Knipstromsgard. Hemskasmaker. Den var helt tackt av sno. Jag befann mig i chocktillstand en stund, och kom till sist fram till att jag kanske int saknar snon sa hemskt mycket anda. Jag kommer ju att frysa som en tok. Kara varld.

Idag kanner jag for forsta gangen pa riktit att jag borjar va helt redo att komma hemhem. Det ska bli sa arma skont. Jag erkanner.

Var resa ar flyttad till fredag, och vi stannar bara over helgen. JAA. Det var ett fint bonesvar. Det betyder nagra dagar extra i Albouystown, och det tackar jag inte nej till. Ikvall ar det EDGE. Igar var det ungmote hemma. Saknasakna. Och vad skulle jag inte ha gjort for att fa vara pa ritz igar. Hmpf. Jag hoppas ni har filmat gott folk. Jag vill verkligenverkligen hora.

Jag ar lycklig jag. Ma sa vara att jag ar myggbiten och trott och hjarnan ihopklamd. Lycka ar vad jag har. Jag tar med den hem. Nu ska jag busa med Arielle och Jayden, det ar en god lordagssyssla.

Imorgon ska vi laga mashed potatoes and chickenstew med Andre och Quacey. Haha. Som ett skamt.

Om 27 dagar gott folk

star vi pa finsk mark igen. Jippijee sager vi, iaf de flesta dagar. :) Jag behover bara komma pa ett mycket bra svar till vad man gor da man har basta vanner pa tva sidor av varlden. Min bror kallar mig for sin pussgurka, jag blir lite skramd vid tanken. Jag foredrar snygging, mamma, kan du halsa det?

Minns ni kara vanner att jag har berattat om var pidroskola? Vi har tranat upp Andre o Quacey till riktiga proffs. Dom vinner oss, stort och hela tiden. -4, 64. Eh. Jag hoppas vinden vander, det borjar bli smapinsamt snart. Men roligt har vi iaf, och det ar det som raknas.

I mandags tog vi Andre till stan och sa vi vill kopa cd:n. Hem kom jag me 15 stycken urbra cdn for ynka 12 euro. Det kandes mycket bra. Nu har jag minnsann nanting att lyssna pa nar jag kommer hem. Och reggae framforallt :). Mast skaffa ett reggae forrad for de dagar da abstinensen blir for stor.

De lagar goda snacks har. Mittai och chickenfoot. Vi gillar stort! (och nej, inga problem i magen av dem mamma)
Det ar egentligen bara mjol jast o socker /mjol jast och kryddor beroende pa vilken du valjer. Men mums ar det hursomhaver.

Kirk Franklin snurrar i hogtalaren. Karisminnen for fullt. Haha. Han har bra bilmusik.

Igar hade vi mote i blackout = morktmorkt och inget ljudsystem. Det var najs. Vi borde fa blackouts hemma ocksa just fore gudstjansten. Lovsang med endast trummor och sang. Och jag gillar det. Minnsann bra for att fa folk att fatta att vi lovsjunger Herren och inget annat. Jag gillargillargillar!

Pa mandag paborjar vi nasta trip. Nu till Essequibo for en vecka. Det borde vara sista resan, sen e vi bara hemma tills vi kommer till Finland. Nu blir det speedboat i massor och djungel antar jag. Mommo, ha du int bett forr sa borj nu. :D Det kommer att ga galant. Manga nya upplevelser, och det gillar vi. Vi ska bo hos en familj dar di har en i var alder, det blir spannande, vi ha int haft allt for manga av sana manniskor runt oss. ( men jag klagar ej, jag har trivts hur bra som helst med de vi har).

O Detta Livet.
Dethar har varit bra for mig. Det ar annu.

Inatt var jag i sion igen. Och sa tydligt sa det annu kanns som att jag ha vari hemma. :)

HOME SWEET HOME

Rubriken ljuger ju lite om du tror jag menar kvevlax. Albouystown kanns precis som hemma. Bra.  det kommer bli en jobbig grej nar jag ar i Finland. Men jag tror ju de e positivt att ha stallen man kan komma till o veta att man e hemma.

Var ska jag borja. Bloggen ha vari dod laange, dock inte jag. Jag ar mer levande o valmaende an nagonsin tror jag. Fredag, 23.10 var det vackning alldeles for tidigt och ivag i buss bar det av. Efter ca 12 timmar resande hamna vi i Surinam hos pastor Iwan. ( Halsningar till pappa hejoha) Vi fick bo SJALVA i en byggnad som pamind ganska myki om ett EGNAHEMSHUS. Helt FRESCHT och DUSCh och AC. Dessutom trevliga manniskor och intressanta dagar fullspackade med moten. VI var in till Brokopondo (djungel) en dag ocksa. Vi had ett mote, predika o sjong. Iwan stod for predikandet. Jag sa typ hej. :) Tisdag, 27.10, starta resan mot Franska Guyana. Buss denna gang ocksa, och istallet for en redig farja akte vi speedboat! Det var NAJS. O de va en lyxig en. O Mommo, vi overlevde mer an val. Det var en hojdpunkt. I Franska Guyana bodd vi hos ett jattefint ungt par. Men di had typ 4 barn om vi forsto ratt, o en va nog over 15. Ingen av dem kuna engelska pastod dom, sa det var en utmaning. Jag har ju int last franska precis. Men, det gick bra. Forsta intrycket daremot holl pa att squeeza ihjal mig. Det satt oskojat 10 pojkar, alla i var alder i vardagsrummet nar vi kom. Alla med bar overkropp och hangbyxor. Ingen forstod engelska o jag bara JESUS HJALP MIG. Nu skrattar jag. Myki. For killarna forsvann till kvallen och kom aldrig mer tillbaka, di va kanske menat som valkomstkommitte :D, lite misslyckat dar men att. Nu kan jag ha roligt iaf. Observeras bor att paret var helt och hallet overlatet till Jesus och jag alskar dem av hela mitt hjarta. Men det var minnsann en upplevelse. I FG va vi alltsa pa en konferens. Den var amazing. Jag fick sa mycket. Manniskorna va sa fina och snalla. Gud rord o ford massor i manniskors liv och jag bara jaaaa!
Det var en bra resa.

Nu ar det skont att va tillbaka i ghettot. Ska sova massor inatt, vackning 2:15 guyanansk tid imorse. Det var lite val.

Vissa dagar vet jag int om jag vill komma hem mera. Andra dagar sku jag hoppa pa ett flyg direkt. Jag ar kanske lite konstig. En manad kvar nu. Jag ska njuta for fullt och lara mig massor.

Oh Dieu tu es grand. typ.

RSS 2.0