Har du hört den förr?

En arbetsdag kvar.
Det är en god doft.

Idag har jag funderat på om jag o vi o du faktiskt e beredda att lämna allt för Jesus. Vi säger de, o vi sjunger de, men e vi de? De finns så myki saker som binder en här på denna jord. De finns så myki saker vi har som vi int sku behöva. De finns så myki saker som blir viktigare än allt de viktiga, det stör mig mest. E jag faktiskt beredd att göra de små "skitjobben" för att andra ska kunna njuta av en god stund med gemenskap? För att andra ska få vila sina fötter trots att dom ha sutti mera än jag? E jag redo att gå dit Gud säger o int bara nämen min nya soffa då? Så många små saker som spelar så stor roll. Gud kan säga vasomhelst Han, Han tar nog int hänsyn till va vi ha spara till i flera år och just fått införskaffat. Och int ens till va som sku kännas bättre tänker Han på. Så elakt kanske du tycker, elakt e de väl snarare då jag säger nej till att gå i Guds rika välsignelser för att jag ska få nöta min nya soffa.. elakt e de om jag int går till människan Gud säger jag ska gå till.. Jag har märkt att Han nog int kallar bara för att rubba på vår sköna tillvaro, de finns liksom syften me att tjäna, det finns syften me att röja undan i bön, Gud har ett syfte me allt vi tar oss till som e i enlihet me Hans vilja. Vissa gånger lär jag mig själv massor för att jag vågar gå, och andra gånger får jag va me o välsigna andra. Den lilla detaljen e ju att de int alla gånger e roligt att gå den längre milen, men jag tror de finns mera välsignelse där än att hoppa på nån annans rygg. En god point e ju att vi får gå den längre milen tillsammans, som syskon. Jag tror verkligen int de e tänkt att vi ska sköta allt ensamma, istället får vi tjäna tillsammans, och då blir den extra milen lite roligare. Men är vi redo? Det är frågan. De e som bara att börja på, aldrig kommer dagen då de står på himlen me boldskrift : Idag ska du tjäna här och här. Däremot kommer de en ny dag efter varje dag, o varje dag får vi öva oss på att se behov och på att fylla dem och hjälpa till. And that's the way to go. ( och till mig själv. inte bara där det känns roligt, också där det tär på hela mitt tålamod och där mitt kött verkligen blir tillvridet. )

Jabadabadoo

Jag har börjat sova mitt på dagarna igen. Jag trodde jag hade sluppit den ovanan i och med slutet av skolan, men nu är det värre än någonsin. En timme per dag, och då har jag på väckning. Sover jag ej blir jag arg och störd. Uh. Hur komma ur denna knipa? Jag tror vi sparar urkommandet till sommarlovet, bara några få dagar kvar nu.


SPRING PICNIC idag. klockan 18 vid sion. Vi ber att vinden stillar sig och solen framträder.

Jag har klippt mitt hår passligt till studentdagen. Det syns ej, trots att mamma klippte en halv plastpåse full med hår. Jag har skills. Hö hö. ( Jag skippade den första tanken, om att se ut som ett ägg - jag tror folk svimmar tillräckligt som det är)

Nu e de student för hela slanten. Allt handlar om student. Tack och lov att man bara blir de en gång.

Halva veckan har gått. JAAAA. Jag vill sjunga och dansa och lyfta mina händer och skratta riktigt hjärtligt. Kan du tänka dig, jag är snart ledig. Det är ofattbart. Och om en vecka får jag leva livet i sköna Raseborg. CHILL

Lycka.

det var över.

FKF är som typ helt ute nuförtiden. Avslutningen var nog den bästa av alla, de va helt knäppt må jag säga. Iaf på vår framrad. Den skolan var mitt liv i tre år, jag är mer än redo för nånting nytt, redo för en sommar som jag int kan säga var den slutar. Det känns mycket bra, även om det tänkte komma en tår där på trappan. Jag såg så fina människor, alla me sitt. Mitt hjärta bultar för Jesus, för varje slag blir de starkare. Man kan hitta på riktigt, vilket år detta ska bli.

You made life worth living

Allting är så fint och vackert.
De finns som int ord.
Men saker och ting har hänt. Verkligen. Som Jesus och mitt liv. Fy va bra.

Nu, en vecka kvar till sommarlov.
Fantastiskt. Bara fem tidiga mornar kvar. Woho!

Jag är härmed fritids- och ungdomsinstruktör. Tänka sig. Om en vecka har jag härmed studenten :).
Ingen panik, allt på en gång.

Nu äta äppel och sedan sova. Imorgon ska jag ha en dag fylld av glädje.

det närmar sig

Veckan gick snabbt.
Än en gång tuktades jag. Man lär så länge man lever. Ont tar de, men tur e de. Jag vill nog utvecklas.
En MAT
En fin ledig kväll. Jag lekte man och slipade och oljade. Jag blev alldeles skiten (smutsig), sedan cyklade jag runt eidisback med mina skitiga byxor. Det var ett fint sällskap.
Glädjen kommer smygandes. Små saker blir stora leenden. Det är skönt att finna sig själv med ett leende i hjärtat.
En hajk. Det var mygg i tusental. Jag inledde min gitarrkarriär, byanytt lyssnade. Det var svettigt och roligt.

Nu är det helg än en gång. Lägenheten ska putsas ( vill du komma på talko? ), en avslutning ska avklaras. Jag blir officiellt barn- och ungdomsledare. En gospelkonsert ska lyssnas på, äntligen får jag sitta i publiken. Jag ska njuta.

Min avfärd mot andra breddgrader har plötsligt blivit verklig. Tanternas favoritämne på dagis, saker görs för sista gången innan de bär iväg, pengar börjar komma, människor börjar fråga, alltid vill nån påminna. Jag som bara vill leva här och nu. Det ska bli bra att lämna saker o ting en stund, men en hel del kommer nog att saknas. Nu ska jag ha en fin sommar me fina människor. Jag ska gå då Han säger gå, och vänta då Han säger vänta. Denna sommar är till för att lära mig saker o ting. Jag ska med lycka ta in så mycket som möjligt, om Jesus Kristus



och livet.

och här kommer följande vecka

Veckorna bara kommer, en efter en. Jag tror att jag har full kontroll över vad som hända ska alla veckor, men allt går ju aldrig som man har planerat. Denna vecka blir tack och lov en arbetsdag kortare än annars, även om de extra timmarna åker iväg till skogen för att sova i vindskydd och spela gitarr.

Detta var en fin dag. Hela helgen har varit fin. Fina stunder med fina människor, och en fantastisk Gud som har allt under kontroll. Jag önskar bara att jag sku vara ännu mer öppen och ännu mera glädje och kärlek. Det är en väg att gå. men jag ska fortsätta, fast de sku komma en pool i mitten tänker jag fortsätta. Men inte ensam. aldrig någonsin ensam. tänk så skönt.

Du är fantastisk, jag beundrar Dig
Du min Herre, Du min skatt
Dig vill jag prisa, med allt vad jag är
Du är Messias, Kung för evigt
Du räddade mig Du är mitt allt
Mitt hjärta jag ger Dig
och jag tillber Dig
bara Du är värd all ära och makt.




HEJ.

Nu har jag jobbat en tredjedel av allt mitt sommarjobb. Tänk de :). Jag bad till min Herre i våras då jag förstod att jag behöver ett jobb i maj, att jag sku få ett jobb där jag trivs och som int äter upp alla timmar i veckan. Jag sa uttryckligen till Gud att 11 maj ska jag börja jobba, tack för att du hjälper mig. Lite samtal här o där me fina vänner gav mig mera tro och jag tänkt bara att, hej, de fixar sig (efter dagar av ångest). Jag gick in på vasas hemsidor och tog fram listan på dagis som finns i vasa, mina ögon fastna på sundom och jag skicka ett ytterst pinsamt mail (hej, jag heter Ida, behöver ni en dagistant? ) (ännu idag har jag int en aning om vaför jag skicka detta pinsamma mail, men det blev dörren som öppnades) Tillbaka kom ett mail och en telefonnummer. Jag ringer upp och jag får mitt häftigaste bönesvar ever. Vi behöver ett daghemsbiträde i maj, vi har redan lovat en flicka att få vara en vecka, men resten av maj får du jobba. DIna uppgifter är att hämta mat o duka fram o bort o diska, en timme om dagen är du med barnen. Du jobbar mellan halvåtta och halv ett. Din första arbetsdag sku vara 11 maj, passar de? Jag bara WOOOW. Så här går jag omkring i mitt bönesvar. Gud har omsorg, verkligen.

Jag kan bara int sluta tänka på skolåret som gått. Vilken tid av utveckling i mitt liv. Jag tycker om att märka att jag nog har gått framåt, att jag har fått mera människor att lära känna och umgås med. Jag njuter av att vara 19. De e nog kanske den bästa åldern jag har uppnått, so far. :) Idag har jag packat ner allt porslin jag har samlat. De va nog en del, jag trodd att jag int had nånting. Men tji fick jag. Allt har jag int, men jag hinner.

Idag skiner solen också, vilken välsignelse.

Vissa dagar e allt bara sådär fantastiskt fint

Som att Jesus bara vänder allt i en ny vinkel, och än en gång får jag ge mig.


Har ni sett att löven håller på och spricker fram? Najsnajs.
Snart kan man ha picknick på riktit, som utan att bli våt och kall. Idag regnar de. Tänk att få stå ute i regnet som Gud har bestämt att ska komma, som ska vattna så saker o ting börjar växa. Tänk att jag får stå mitt i de. Wow. Regn e frihet,  ren luft, scoutläger med översämningar, sommar, Jesus. Jag kan sitta o lyssna på regnet hur länge som helst, ro för själen. Tänk att få va ute o gå med en fin vän, mitt i regnet. Gummistövlar o regnjacka på. De e liv.

Igår baka jag en citronpaj, som pajbotten, citronkräm i mitten, och sen maräng ovanpå. Jag. Kanske att det nog finns lite av en flicka i mig trots allt. Nånstans. Jag har en känsla av att det kommer fram mer och mer. Kanske de e bra. Men fortfarande tänker jag int ha en äcklig glansig klänning på studenten. Möjligt är en tunika. Men ingen åtsmitande äckeltygbit. Många tycker jag är konstig, jag tycker jag är fullt normal. :) jag har ju en studentmössa åtminstone, min mammas. Förstå nu att jag int endast är rebellisk, jag bara fattar int uppståndelsen kring det lilla betyget och en vit mössa. och därav tänker jag int slösa mina pengar som ska räcka till sydamerika på klänningar o skor o saker. (som jag ändå int värdesätter det minsta senare i livet, möjligtvis då jag gifter mig, men vem har nu samma klänning på studenten och på giftdagen? )

Jag älskar att jobba med ungdomar. Fast jag nästan int ens jobbar, jag bara e. Men de e alldeles fantastiskt. Vilka personligheter och skratt och glimteniögat och hopp och massa bra saker. Jag sku nästan göra vadsomhelst för att få känna dessa människor ännu om tio år och då se vart det har burit. Jag tänker göra allt för att lyckas. Jesus hjälp mig. Relationer e en ganska stor bit att ta tag i liksom. o många människor man vill känna bra. håh. Mitt liv.

Ännu en dag får jag välja att leva med mening.
Min framtid blir lite klarare hela tiden. De tackar vi för. :)
Men ändå, känslan av att veta att jag int har en aning om vad som händer i sommar, i Guyana, då jag kommer hem i december. De e bara Jesus. Det är en bra känsla. Vadsomhelst kan hända, och en sak är säker, jag tänker gå fullt ut i Guds vilja, ingen annan väg. I frihet, glädje, kärlek, relationer, frid, tålamod och uthållighet. Jag ska växa och förstå ännu lite till. Jag tror att detta år är året då jag på riktit får välja var jag ska vara i mitt liv. Att jag med allt får välja Jesus Kristus, i allt. Så arma spännande att leva då. Jag vet att saker o ting int kommer att gå som jag ha tänkt, men vilken lycka. Då får jag igen tuktas lite och utmana mig själv på att strunta i att omgivningen suger och istället sikta på Gud. Det vill jag.

Ut i Guds regn. Ta chansen säger jag bara. :)

Freedom comes when I call You Lord

Nu är jag ledig. Två hela dagar. Egentligen fyra om man räknar med kära helgen.
Jag ber och hoppas att jag får vila min själ och mitt sinne. Det skulle behövas.
Jag tackar för bönesvar, för tröttheten har nog vänt. Men tid att reflektera över livets alla delar behövs också när man orkar ha upp ögonen. :)

mina vänner har fått en prins. jag vill träffa lillkillen, hur det ska gå till är en annan femma. På något sätt, helst före han e tonåring. Jag tror det ska lyckas :). (grattis, och kraft o styrka o tro i jesu namn. amen.)

Dagis var en upplevelse, snart ska jag till nästa. Detta dagis var fyllt av barn som av någon anledning börja älska mig av hela hjärtat, sorg på gång när jag gick genom grinden denna dag. Glöm int att jag e kär i dig ropades de över hela gården, mammamamma, du får int fara, kom tibaka, du e de finaste i världen, du e den bästa. Int så dåligt att vara de finaste i världen för en femåring, jag menar, di brukar ju tala sanning. :D

LEDIG.

Att se är kanske att lyssna med hjärtat. till viss del.

Jag älskar att jag vet att jag har lärt mig att relationer är viktigt. Tänk om ingen sku ha sagt de åt mig denna vårtermin. Då sku jag ännu gå omkring som ett miffo. Tänk de. Jag älskar att se glimten i ögat hos folk, då man ser att människan trivs och int sku ha nånting emot att ta sig en svängom. Jag älskar att känna närheten från människor jag älskar, int fysisk närhet. Närhet i ord o tankar, i leenden och i hjärtan som brinner för samma sak. Det är sånt som lämnar kvar på insidan när man [jag] går hem. Tänk om ingen nånsin sku tänka likadant som mig, om ingen nånsin sku skratta åt samma sak, om ingen sku le nångång då jag kommer, om ingen sku brinna för lite samma sak som mig, det sku liksom va bäddat för en dålig kväll. De e bra att va olika, men de e också mycket bra att ha människor som man vet att domhär vet vad jag menar. Att ha nån människa som skrattar på samma gång och som smilar brett o fint. Det gläder mig. Och jag förundras över hur vår Herre kan låta mig träffa människor som jag verkligen tycker om, som gläds när jag gläds och som ser när tröttheten hänger över mig som ett dåligt vindskydd, som bara kan umgås utan krav. Jag får vara den jag e och där med jämt. Dessa två veckor har mina ögon öppnats mer än någonsin och det tackar jag för. Till en början trodde jag att jag skulle kvävas av ångest över mig själv, men det vände och jag såg.

Sammanfattningsvis: Jag har haft en bra kväll.
    :)

I've got joy

Jag gillar solljuset skarpt.
Hela mitt liv får liv. De blir bara så alldeles fullt och galet och lyckligt.
Jag har för mig att min Herre sitter och skrattar när Han ser mig, och de bästa e att Han skrattande tar mig i handen och dansar runt runt.

Idag har jag dansat i nedrevåningen med lovsång i öronen, jag har spelat piano så bra att jag blev alldeles paff över min förmåga som jag inte visste fanns, jag har hoppat med min broder högt högt högt, jag har sett på då B fångade vår tjäderhona som nog inte hade allt på det klara (hon sökte nog sällskap, tyvärr hade vi inget att erbjuda), jag har känt mig alldeles fri som att inget kan stoppa mig. De e bara Jesus som kan göra sånt, bara. Som att göra en människa lycklig på detta viset. Jag älskar Honom mer och mer för varje dag. En helt ny värld har öppnats. Han e så god o stor o trofast. Vissa dagar ser jag kärleken stråla ner på mig o min omgivning, oh. Jag har lärt mig massor, tack så mycket. Nu har jag igen saker att jobba för, o de e najs. Idag ska jag än en gång gemenskapa mig, och det är fest.

Jag vill göra mitt liv till en lovsång till Dig.
Det vill jag verkligen. 

RSS 2.0